Klusnieuws

Decoupeerzaagbladen

decoupeerzaagbladen

Inhoud artikel

Decoupeerzaag

Decoupeerzaagbladen

Decoupeerzaagbladen zijn geschikt voor het snel zagen van bochten en vormen, waar een cirkelzaag of handzaag je in de steek laat. Er bestaan een heleboel verschillende decoupeerzaagbladen. Ieder decoupeerzaagblad heeft zijn eigen unieke karakter. Bedoeld voor het zagen van harde- en zachte materialen, waaronder hout, aluminium, ijzer, kunststof en keramiek. Dit betekent dat elk zaagje weer anders is opgebouwd.

Schachttype decoupeerzaagbladen:

De schachttype zegt iets over hoe de decoupeerzaagblad worden bevestigd in de machine. Er bestaat een U-schacht en een T-schacht. Tegenwoordig beschikken (bijna) alle nieuwe producttypes over een T-schacht.

decoupeerzaagbladen met T Schacht

Makita Decoupeerzaag

Decoupeerzaag | 230 V | D-greep | In koffer

Tandzetting decoupeerzaagbladen

De tandzetting bij decoupeerzagbladen zegt iets over hoe de tanden van de decoupeerzaagblad zijn geplaatst. De zetting levert een effect die weer geschikt is voor bepaalde werkzaamheden. Je kunt drie tandzettingen van elkaar onderscheiden. Dit zijn de positieve, neutrale en negatieve tandzetting.

Welke decoupeerblad moet ik gebruiken om snel te zagen?

Wil je snel zagen? Dan kan een decoupeerblad met een positieve hoek uitkomst bieden. De punt van de tanden wijzen naar de decoupeerzaag toe.

decoupeerzaagbladen

Metabo Decoupeerzaag

Metabo STA 18 LTX 140 accu decoupeerzaag | 18V 4.0Ah Li-Ion

Bij een neutrale hoek wijzen de tanden niet naar boven of naar onderen, maar naar voren. Je kunt zeggen dat de tanden dan recht op het zaagblad staan en dat de tanden aan beide kanten geslepen zijn.

decoupeerzaagbladen

Hikoki Decoupeerzaag

Hikoki Accu decoupeerzaag 18V 135 mm | Zonder accu's & lader | in koffer

Als je een decoupeerzaagblad hebt met een negatieve hoek hebt betekent dat de zaag naar het hout toewijst. De zaagsnelheid is dan een stuk lager, maar de splinters aan de goede zijde, worden daardoor wel voorkomen.

decoupeerzaagbladen

Decoupeerzaag met decoupeerzaagbladen

Bosch Professional GST 90 BE decoupeerzaag | 650w | in Koffer | + 25 zaagbladen

Kwaliteit decoupeerzaagbladen

In het algemeen kun je kiezen uit twee soorten kwaliteit van decoupeerzaagbladen. Namelijk de eco- en profi-line decoupeerbladen. De ‘eco-line’ staat voor de economische lijn. Wat betekent dat deze decoupeerbladen vaak een goede kwaliteit hebben, maar dan tegen een zeer scherpe prijs. De ‘profi-line’ oftewel professionele lijn is gericht op langdurige kwaliteit. Deze zaagbladen zijn intensief getest en staan daarom garant voor een lange levensduur.

Welk materiaal ga je zagen?

Tot slot is het soort materiaal wat je gaat zagen van invloed op de keuze van het decoupeerzaagblad. Zo kun je twee categorieën decoupeerzaagbladen onderscheiden. Dit zijn : hout en metaal. Ook bestaan er universele decoupeerzaagbladen, die geschikt zijn voor beide varianten.

Decoupeerzaagbladen aanbiedingen

Op zoek naar een goede decoupeerzaagbladen aanbiedingen? Dan is het verstandig om diverse webwinkels en bouwmarkten in de gaten te houden. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de aankoop van een decoupeerzaagmachine, soms een hele verzameling decoupeerzaagbladen extra meegeleverd. Hiermee ben je voor een langere tijd voorzien. Daarnaast zijn er diverse combi-pakketten te verkrijgen met zaagbladen voor alle soorten materialen. De meeste klussers geven hier de voorkeur aan, omdat ze dan altijd het juiste decoupeerzaagbladen bij zich hebben.

Main Menu x